Wat bedoel je met vrijheid? Festivals, díe zijn te gek!

🕓 GISTEREN, 18:30  |  BINNENLAND

De ambassadeurs van de festivals vliegen vandaag per helikopter door het hele land om zoveel mogelijk festivals bij te wonen. Een van hen is dj Fedde Le Grand. ‘Festivals, díe zijn te gek!,’ schreeuwt hij over het lawaai van de ‘choppende’ rotorbladen heen. Wat hem betreft zijn ze er klaar voor en de dj bekend om zijn Put your hands up stapt in om te vertrekken van vliegbasis Gilze Rijen.

Le Grand gaat en staat waar hij wil. Zo vliegt hij vandaag onder meer naar Den Haag, Vlissingen, Zwolle, Rotterdam en Utrecht. Met zijn eigen muziek kan hij op alle grote herdenkingsfeesten optreden en iedereen kan meedoen. Over zijn optredens die hij naar eigen inzicht samenstelt, zegt Le Grand: ‘Wat bedoel je met vrijheid? Festivals aflopen, daar gaat het om. En om mijn muziek natuurlijk. Ik ga niet ingewikkeld doen.’

Ook rapper Ronnie Flex vliegt als onafhankelijke festivalambassadeur door het land. Hij wil jongeren naar eigen zeggen laten zien ‘dat festivals heel belangrijk zijn’ en ‘dat het ook cool kan zijn’ om ernaartoe te gaan: je hoort BN’ers live spelen en ziet de snaren van hun gitaren springen.

Vlak voor opstijgen zei de bevoorrechte rapper dat hij blij is dat hij werd gevraagd als festivalambassadeur. ‘Het is heel mooi om dit te kunnen doen. Op vijf grote festivals spelen op één dag is een ervaring die ik voor de rest van mijn leven meeneem.’

Op 5 mei past een gedicht van Ingrid Jonker goed bij al het festivalfun.

Over de bevrijding:

Jouw lijf is
zwaar van bloed
en jouw rug
een zingende gitaar

(‘Jouw lijf’: gedicht van Ingrid Jonker, vertaald door Gerrit Komrij)

 

Vrijheid, dat is te gek (2)
Ronnie Flex: iedereen moet naar festivals gaan

Origineel nieuwsbericht: NOS nieuwsbericht 5 mei 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s