Esther de Haas

 

Esther studeert Filosofie aan de Universiteit Utrecht en aan de Universiteit van Amsterdam. Als geboren Noordwijkse woont ze momenteel in Het Gooi en heeft een liefde voor Utrecht, haar studentenstad.

 

Universiteit Utrecht | Universiteit van Amsterdam

Aan de Universiteit Utrecht volgde Esther de major Wat is de mens. Binnen deze major draait het om ethiek, politiek en antropologie. Als minor bestudeerde ze grote literaire werken: van de klassieke oudheid tot hedendaagse wereldliteratuur passeerden de revue. Aan de Universiteit van Amsterdam volgt zij dit jaar een tweede minor: Journalistiek en kritiek.

 

Redacteur De Filosoof

Van 2014 tot en met 2016 was Esther redacteur en vormgever van De Filosoof, het Utrechtse universiteitsblad van het Departement Filosofie en Religiewetenschappen. Vijf keer per jaar zorgde ze voor een goedgevulde en mooi vormgegeven uitgave.

 

Interview en onderzoek

In 2010 en 2011 specialiseerde Esther zich twee jaar in interview en onderzoek. Die vaardigheden toen opgedaan als particulier onderzoeker en coördinator fraudebeheersing komen van pas. Esther zet ze nu in om mooie verhalen op te duikelen en deze op te schrijven.